Diass+

Bij ons DIASS+-team kun je terecht voor diagnostisch onderzoek. Wij zijn hiervoor erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH) en hebben intussen 15 jaar relevante expertise bij volwassenen opgebouwd. 

Voorwaarden:

- je bent 18 jaar (bij opstart onderzoek, je kunt dus eventueel al vroeger aanmelden)

- er is sprake van (vermoeden) autismespectrumstoornis (ASS) en/of aandachtsdeficiëntie/hyperactiviteitsstoornis (AD(H)D) en/of verstandelijke beperking

- je bent gemotiveerd om het onderzoekstraject volledig te doorlopen

Wij brengen je functioneren in kaart, bieden een verklaringsmodel voor de moeilijkheden die zich stellen en geven advies op de levensdomeinen waarbij je moeilijkheden ervaart.

Het onderzoek vertrekt van je vraag en omvat in de regel een sociaal, een psychologisch en een medisch-psychiatrisch luik.
Onze bevindingen kunnen uitgebreid met je besproken worden tijdens een adviesgesprek en je ontvangt na afloop van het onderzoek een helder verslag.

Kostprijs

Dankzij  de  financiële  steun  van  het VAPH, lokale overheden en gebruikersorganisatie Autistem vzw kan deze dienstverlening je bijna kosteloos aangeboden worden. Enkel de consultaties bij de arts/psychiater (afhankelijk van je vraag 1 tot 3 gesprekken) zijn betalend, maar je krijgt hiervan een deel terug via je ziekenfonds. In ruil vragen we je engagement om het onderzoekstraject volledig te doorlopen en gemaakte afspraken na te komen. 

Aanmelden

Voor meer informatie kun je elke werkdag tussen 9u-12u telefonisch contact opnemen op 0499/517331. 

Daarnaast kun je steeds mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mails worden binnen de week beantwoord. 

Je kunt ook meteen het aanmeldingsformulier op onze website invullen en veilig doorsturen. 

Wanneer je aanmeldt, verklaar je je akkoord met onze Privacyverklaring. 

Wachttijd

Momenteel bedraagt de wachttijd ongeveer 2,5 à 3 jaar. Voor jongvolwassenen (18-25 jaar) bedraagt de wachttijd ongeveer 2,5 jaar. 

Indien je het niet kunt opbrengen om de wachttijd te doorlopen, hierbij enkele alternatieven waar multidisciplinair onderzoek kan plaatsvinden:

- www.therapeutischzorgpuntn.be

https://www.groepspraktijk-eclips.be/

http://feinbrein.be/

https://www.psyworks.be/