Diass+

Bij ons DIASS+-team kun je terecht voor diagnostisch onderzoek. Wij zijn hiervoor erkend door het Departement Zorg en hebben intussen meer dan 15 jaar relevante expertise bij volwassenen opgebouwd. 

Voorwaarden:

  • je bent 18 jaar (bij opstart onderzoek, je kunt dus eventueel al vroeger aanmelden)
  • er is sprake van (vermoeden) autismespectrumstoornis (ASS) en/of aandachtsdeficiëntie/hyperactiviteitsstoornis (AD(H)D) en/of verstandelijke beperking
  • je bent gemotiveerd om het onderzoekstraject volledig te doorlopen

Wij brengen je functioneren in kaart, bieden een verklaringsmodel voor de moeilijkheden die zich stellen en geven advies op de levensdomeinen waarbij je moeilijkheden ervaart.

Het onderzoek vertrekt van je vraag en omvat in de regel een sociaal, een psychologisch en een medisch-psychiatrisch luik.
Onze bevindingen kunnen uitgebreid met je besproken worden tijdens een adviesgesprek en je ontvangt na afloop van het onderzoek een helder verslag.

Kostprijs

Dankzij vooral de financiële steun van het Departement Zorg en lokale overheden kan deze dienstverlening je aan een lage kostprijs aangeboden worden.
In ruil vragen we je engagement om het onderzoek volledig te doorlopen en gemaakte afspraken na te komen.

We rekenen per volledig diagnostisch onderzoek een éénmalige cliëntbijdrage van 50 euro aan, te betalen na opstart van het traject.

De psychiatrische consultatie(s) (1 à 2 consultaties) dien je daarnaast rechtstreeks aan de psychiater te betalen. Het grootste deel daarvan krijg je terugbetaald via de mutualiteit.

We willen omwille van een financiële drempel echter niemand met een vermoeden van ontwikkelingsstoornis(sen) uitsluiten van de mogelijkheid bij ons een onderzoek te doorlopen. De vermelde cliëntbijdrage kan daarom in overleg met jou aangepast worden.

Aanmelden

Voor meer informatie kun je elke werkdag tussen 9u-12u telefonisch contact opnemen op 0499/517331. 

Daarnaast kun je steeds mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mails worden binnen de week beantwoord, slechts sporadisch in de maand juli. 

Je kunt ook meteen het aanmeldingsformulier op onze website invullen en veilig doorsturen. 

Wanneer je aanmeldt, verklaar je je akkoord met onze Privacyverklaring. 

Wachttijd

Momenteel bedraagt de wachttijd ongeveer 3,5 à 4 jaar. Voor jongvolwassenen (18-25 jaar) bedraagt de wachttijd ongeveer 3 à 3,5 jaar. 

Indien je het niet kunt opbrengen om de wachttijd te doorlopen, hierbij enkele alternatieven waar multidisciplinair onderzoek kan plaatsvinden:

Diass+

0499 / 517 331
elke werkdag tussen 9u-12u
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
aanmeldingsformulier website

MDT

0499 / 517 330
elke werkdag tussen 9u-12u
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
aanmeldingsformulier website

Andere vragen / Klachten

0499 / 517 322
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.